Time is passing (2009)

Publication

 

Time is passing is een publicatie ontstaan vanuit de ervaring van het observeren en zelf bekeken worden op een zelf geplaatst platform in de expositieruimte van het Designcenter ‘De Winkelhaak’ in de Lange Winkelhaakstraat 26.

 

Exif_JPEG_PICTURE

 

In deze publicatie zijn zeven teksten van Alan Quireyns opgenomen samen met 24 speciaal hiervoor geproduceerde filmstills door Ilke De Vries. Het is een losbladige publicatie ontworpen door Jeroen Wille en Thomas Desmet, waarbij de lezer de mogelijkheid krijgt een eigen volgorde te introduceren en de elementen op een andere manier gebruiken.

 

Sample_pages_Platform

 

In de beelden en de teksten wordt het verloop van de tijd getoond, die ons allemaal onherroepelijk in zijn greep houdt.
Elk verhaal is opgebouwd vanuit een bepaald tijdskader, dat ook in de beelden terugkomt. De personages blikken vaak terug op een gebeurtenis uit het verleden waaruit ze geleerd hebben. In het heden worden ze met iets geconfronteerd
dat die herinnering oproept, en het wordt duidelijk dat hun reactie gebouwd is op de ervaring die ze toen hebben meegemaakt. De beelden tonen scènes uit het straatleven. Schaduwen, spelende kinderen, een ronddwalend papiertje. Het zijn beelden die de specificiteit en tegelijk anonimiteit van de mens tonen. Ook focust Ilke op het tijdsverloop dat het mensenleven en de stad controleert en coördineert.

 

 

 

 

 

 

 

 


Publication: Time is Passing

Text: Alan Quireyns

Foto’s: Ilke De Vries

Concept & Design: Jeroen Wille en Thomas Desmet